0172-263026

Huiswerkbegeleiding

Merken jullie thuis dat jullie zoon of dochter hulp nodig heeft bij het schoolwerk? Komen jullie er samen niet uit? Kom dan naar StudieHooft en wij helpen jullie graag verder. De huiswerkbegeleiding vindt plaats op de Zuidpoolsingel 12A, in Alphen aan den Rijn. De openingstijden zijn van 14:15 tot 18:30 uur: fijn dus om te combineren met trainingen!

We helpen de leerling tijdens de huiswerkbegeleiding met:

  • Plannen via een online leerlingvolgsysteem

  • Leren leren

  • Overhoren

  • Beantwoorden van vragen

  • Motivatie

Leerstrategieën

Iedereen leert anders en als je hier inzicht in hebt kan dit ontzettend veel voordelen hebben. Zoals makkelijker nieuwe dingen leren, sneller en efficiënter leren, beter weten wat je nodig hebt et cetera. Bij StudieHooft onderzoeken we daarom de favoriete leerstrategieën. Dit doen we aan de hand van de uitkomst van het leerstrategieonderzoek. Dit onderzoek nemen we altijd af aan het begin van een huiswerkbegeleidingstraject zodat duidelijk wordt op welke manier de leerling het fijnst en efficiëntst kan leren. Dit is niet alleen handig voor je schoolcarrière, maar hier heb je je hele leven nog profijt van!

Plannen

Bij StudieHooft wordt er uitgebreid stilgestaan bij het plannen van het huiswerk. Dit doen we door een online leerlingvolgsysteem genaamd HOMi. Dit programma zorgt ervoor dat er makkelijk gepland kan worden en dat zowel ouders als leerlingen deze planning online in kunnen zien. Zo weten leerlingen precies wat zij nog moeten doen, maar kunnen StudieHooft en ouders ook goed bijhouden hoe het ervoor staat en of er eventueel nog bijgestuurd of geholpen moet worden. Inloggen kan via https://studiehooft.homi.nu/.

Motivatie

Een puberbrein kan plannen, concentreren en doorzetten alleen als er sprake is van motivatie. De motivatie zorgt ervoor dat een leerling daadwerkelijk aan de slag gaat. Elke leerling wil voldoendes halen, een goed rapport en trotse ouders. Maar stel nou dat je niet weet hoe je het aan moet pakken?
Daarom besteden we tijdens de huiswerkbegeleiding aandacht aan het analyseren van die ongemotiveerde houding. Zonder motivatie komen we namelijk niet ver. Een leerling moet zélf willen werken aan school, niet omdat ouders of de begeleiders bij StudieHooft dit belangrijk vinden.

Terugkoppeling

Elke keer dat een leerling bij StudieHooft is geweest zal er via e-mail een terugkoppeling verzonden worden over de belangrijkste gebeurtenissen van die dag en eventueel wat de leerling nog moet afmaken. Ook is er onderaan deze e-mail te zien hoe het de leerling is vergaan per vak dat behandeld is. Op deze manier blijft iedereen op de hoogte van de voortgang.

Overhoren

Door te overhoren kunnen leerlingen oefenen met dat wat er op de toets van ze gevraagd wordt. Namelijk het ophalen van kennis uit je geheugen.

Door te overhoren oefenen de leerlingen niet alleen met de geheugenprocessen die daarbij nodig zijn. Ook gaan leerlingen door te overhoren actief aan de slag met de stof waardoor de informatie beter in het geheugen wordt opgeslagen.

Dus kunnen ze meer leren in minder tijd!

Vragen stellen

Het altijd mogelijk om vragen te stellen aan onze begeleiders. Graag zelfs, want van vragen stellen leer je! De begeleider stelt vervolgens weer vragen aan de leerling. Snap je alle woorden die worden gebruikt? Welke informatie wordt er gegeven in de opdracht? Wat heb je nog nodig om deze vraag op te lossen? Waar kan je dat vinden?

Vrijwel altijd komt de leerling aan de hand van dit soort vragen zelf uit de opdracht. Maar zo niet, dan kunnen wij een tip of extra uitleg geven.

Investering per maand

Aantal dagen Prijs

1 middag € 179,95

2 middagen € 229,95

3 middagen € 279,95

4 middagen € 329,95

5 middagen € 379,95

Dit komt neer op gemiddeld €5,05 per uur.

StudieHooft rekent geen inschrijfkosten. Wel nemen we na de inschrijving een uitgebreid leerstrategieonderzoek af. Het onderzoek kost nogal wat tijd en geld: we kopen het digitale onderzoek in bij een gespecialiseerd bureau en nemen het onderzoek zelf af. Daarnaast wordt iedere StudieHooft begeleider getraind om dit zo optimaal mogelijk toe te passen voor elke leerling. Het zal zorgen voor betere resultaten van onze leerlingen en daarom vragen we elke leerling hieraan mee te doen! Speciaal voor StudieHooft klanten die ook huiswerkbegeleiding afnemen vragen we een beperkte bijdrage van 99,95 om hiervan te kunnen profiteren! Zo kunnen we samen zorgen voor het best mogelijke resultaat.

Het leerstrategieonderzoek is ook los beschikbaar. De investering voor dit onderzoek bedraagt normaal gesproken €199,95.

Als je interesse hebt om huiswerkbegeleiding te volgen kun je het formulier onderaan de pagina invullen. Wij nemen dan zo spoedig contact met je op om een intakegesprek in te plannen. Tijdens deze intake wordt er samen met de ouders en de leerling een formulier ingevuld over praktische zaken. Verder zal er besproken worden wat de aanpak zal zijn. Na de intake nemen we het leerstrategie onderzoek af.

HOMi

In de onderstaande video zie je een korte introductie over het online leerlingvolgsysteem HOMi.