0172-263026

Huiswerkbegeleiding

Merken jullie thuis dat jullie zoon of dochter hulp nodig heeft bij het schoolwerk? Komen jullie er samen niet uit? Kom dan naar StudieHooft en wij helpen jullie graag verder. We hebben locaties in Alphen aan den Rijn (Zuidpoolsingel 12A) en Gouda (Groen van Prinsterersingel 44). De openingstijden zijn van 14:15 tot 18:00 uur: fijn dus om te combineren met bijvoorbeeld je trainingen!

Er zijn verschillende versies van onze huiswerkbegeleiding. Namelijk de standaard huiswerkbegeleiding, huiswerkbegeleiding PLUS en de VIP studiebegeleiding.

Moeite met kiezen welke vorm van begeleiding goed bij jou past? Vul dan deze test in en wij komen bij jou terug met een persoonlijk advies.

Standaard huiswerkbegeleiding

Onze standaard huiswerkbegeleiding bevat de volgende punten

 • Een rustige leeromgeving

 • We maken samen een planning via ons online leerlingvolgsysteem HOMi

 • Hulp bij het behouden van jouw motivatie

 • Tips om de concentratie te verbeteren

 • Je kan de vragen die je hebt stellen

 • We houden cijfers en doelen bij en stellen samen een plan van aanpak op

 • Aan het einde van de middag evalueren we hoe de middag gegaan is en bespreken eventuele tips voor de volgende keer

 • We helpen je het leerstrategieonderzoek toe te passen

 • Per begeleider zijn er maximaal 7 leerlingen

 • Jij en je ouders krijgen elke dag een kort overzicht van hoe het is gegaan

Huiswerkbegeleiding PLUS

Hierbij krijg je alles van de reguliere huiswerkbegeleiding, maar wat anders is:

 • Er zijn bij de huiswerkbegeleiding PLUS maar maximaal 4 leerlingen per begeleider en dus is er meer persoonlijke aandacht voor jou

 • Elke dag krijgen jij en je ouders een uitgebreid overzicht van hoe de middag is verlopen

Verder krijg je ook:

 • Je krijgt een mentor die jou 1 op 1 begeleidt door het schooljaar heen

 • De mentoren staan onder begeleiding van een pedagoog

 • Tijdens de begeleiding kijken we samen naar het huiswerk of leren we samen

 • Maandelijks vul je een evaluatieformulier waarmee we kunnen inzien hoe het met je gaat en hoe we je nog beter kunnen helpen

 • Er is de mogelijkheid voor ouders om via een online formulier hun vragen kwijt te kunnen en om tips te kunnen vragen

VIP Studiebegeleiding

Bij de VIP Studiebegeleiding volg je niet alleen huiswerkbegeleiding PLUS, maar krijg je ook vakinhoudelijke hulp door het volgen van een bijles voor (één van je) lastigste vak(ken).

Dit is dé optie voor jou als je moeite hebt met al je schoolwerk afkrijgen én als je denkt die onvoldoende voor dat lastige vak niet weg te kunnen werken.

Door deze combinatie van soorten begeleiding zorg je voor meer structuur in je voorbereiding op toetsen, kan je ook gedurende de week door vragen stellen en kom je altijd goed voorbereid je bijles binnen.

Je leert dus leren, oefent met plannen én krijgt intensieve begeleiding bij (één van je) lastigste vak(ken)!

Leerstrategieën

Iedereen leert anders en als je hier inzicht in hebt kan dit ontzettend veel voordelen hebben. Zoals makkelijker nieuwe dingen leren, sneller en efficiënter leren, beter weten wat je nodig hebt et cetera.

Bij StudieHooft onderzoeken we daarom de favoriete leerstrategieën. Dit doen we aan de hand van de uitkomst van het leerstrategie onderzoek. Dit onderzoek nemen we af zodat duidelijk wordt op welke manier de leerling het fijnst en efficiëntst kan leren.

Dit is niet alleen handig voor je schoolcarrière, maar hier heb je je hele leven nog profijt van!

Plannen

Bij StudieHooft wordt er uitgebreid stilgestaan bij het plannen van het huiswerk. Dit doen we door een online leerlingvolgsysteem genaamd HOMi.

Dit programma zorgt ervoor dat er makkelijk gepland kan worden en dat zowel ouders als leerlingen deze planning online in kunnen zien. Zo weten leerlingen precies wat zij nog moeten doen, maar kunnen StudieHooft en ouders ook goed bijhouden hoe het ervoor staat en of er eventueel nog bijgestuurd of geholpen moet worden.

Inloggen kan via https://studiehooft.homi.nu/.

Motivatie

Een puberbrein kan plannen, concentreren en doorzetten alleen als er sprake is van motivatie. De motivatie zorgt ervoor dat een leerling daadwerkelijk aan de slag gaat. Elke leerling wil voldoendes halen, een goed rapport en trotse ouders. Maar stel nou dat je niet weet hoe je het aan moet pakken?

Daarom besteden we tijdens de huiswerkbegeleiding aandacht aan de motivatie. Zonder motivatie komen we namelijk niet ver. Een leerling moet zélf willen werken aan school, niet omdat ouders of de begeleiders bij StudieHooft dit belangrijk vinden. Hier gaan we met leerlingen over in gesprek en zetten we stappen naar een verbeterde motivatie.

Terugkoppeling

Als een leerling bij StudieHooft is geweest krijgen jullie via e-mail een terugkoppeling over de belangrijkste punten van die dag en eventueel wat de leerling nog moet afmaken. Ook is er onderaan deze e-mail te zien hoe het de leerling is vergaan per vak dat behandeld is. Op deze manier blijft iedereen op de hoogte van de voortgang.

Bij de Standaard huiswerkbegeleiding wordt dit kort gedaan, bij Huiswerkbegeleiding PLUS en VIP Studiebegeleiding wordt dit uitgebreid gedaan.

Overhoren

Door te overhoren kunnen leerlingen oefenen met dat wat er op de toets van ze gevraagd wordt. Namelijk het ophalen van kennis uit je geheugen.

Door te overhoren oefenen de leerlingen ook actief aan de slag te gaan met de stof waardoor de informatie beter in het geheugen wordt opgeslagen.

Dus kunnen ze meer leren in minder tijd!

Bij de Huiswerkbegeleiding PLUS en VIP Studiebegeleiding wordt dit toegepast.

Vragen stellen

Het altijd mogelijk om vragen te stellen aan onze begeleiders. Graag zelfs, want van vragen stellen leer je! De begeleider stelt vervolgens weer vragen aan de leerling. Snap je alle woorden die worden gebruikt? Welke informatie wordt er gegeven in de opdracht? Wat heb je nog nodig om deze vraag op te lossen? Waar kan je dat vinden?

Vrijwel altijd komt de leerling aan de hand van dit soort vragen zelf uit de opdracht. Maar zo niet, dan kunnen wij een tip of extra uitleg geven.

HOMi

In de onderstaande video zie je een korte introductie over het online leerlingvolgsysteem HOMi.