Huiswerkbegeleiding

Wil je minder tijd besteden aan je schoolwerk?
Vragen kunnen stellen?
Weten hoe je jouw planning het beste kan maken én deze kan volgen?

Dan is huiswerkbegeleiding iets voor jou!

Op de middelbare school zijn er veel verschillende vakken die jouw aandacht nodig hebben. De ene wat gemakkelijker dan de ander. Tijdens de huiswerkbegeleiding helpen we jou met het maken van een planning die realistisch is en goed bij jou past. Door de vaste dagen die we afspreken voor de huiswerkbegeleiding krijg je fijne structuur in jouw week. Dit zorgt voor meer rust in je week en je hoofd. Als je tijdens het schoolwerk ergens tegenaan loopt kan je bij onze begeleiders terecht met al je vragen. Door de tips die je krijgt, de planning en de vaste structuur in je week zorg je ervoor dat je sneller klaar bent met je schoolwerk dan voorheen. Wie wilt dit nu niet?!

Wanneer je weet hoe je jouw schoolwerk aan kan pakken, krijg je meer rust, zelfvertrouwen en plezier in het leren!

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd? Je kunt onderaan deze pagina een formulier invullen waarna wij contact met je opnemen. 

Waarom huiswerkbegeleiding?

Volg huiswerkbegeleiding bij StudieHooft en behaal met meer plezier, hogere schoolresultaten!

Hoe ziet huiswerkbegeleiding er uit?

Na de laatste les kom je naar onze locatie toe. Tijdens de huiswerkbegeleiding is er altijd wat te drinken voor je aanwezig, zorg wel dat je zelf wat te eten meeneemt! 

Als je binnenkomt bespreek je samen met een begeleider jouw planning: mist er nog iets? Is er een nieuwe toets bij gekomen? Daarna ga je zelfstandig aan de slag met de eerste taak. Tijdens het maak- en of leerwerk kan je uiteraard jouw inhoudelijke vragen stellen aan de begeleiders. 

Maar mocht je ergens anders tegenaan lopen dan zijn onze begeleiders er om je hierbij te ondersteunen. Denk aan een gebrek aan motivatie of niet weten waar je bepaalde informatie kunt vinden.  

Wanneer je klaar bent met de taak bespreek je samen met een begeleider hoe het is gegaan. Hoe uitgebreid dit gebeurd, hangt af van welke vorm begeleiding je kiest. Zie de uitleg van de vormen van huiswerkbegeleiding hieronder.

Voor wie is huiswerkbegeleiding?

We hebben de volgende mogelijkheden voor het volgen van huiswerkbegeleiding

Light Huiswerkbegeleiding

a

De Light Huiswerkbegeleiding is voor jou als je grotendeels zelfstandig bent. Jij hebt alleen hulp nodig bijvoorbeeld met het maken van een planning, het hebben van duidelijke momenten waarop je aan de slag gaat met het schoolwerk, of met het stimuleren van jouw motivatie.  

Onze Light Huiswerkbegeleiding bevat de volgende punten

Standaard Huiswerkbegeleiding 

*Meest gekozen

De Standaard Huiswerkbegeleiding is voor jou als je het nodig hebt om ook inhoudelijk met begeleiders naar de stof te kijken. Jij hebt bijvoorbeeld hulp nodig met inschatten wanneer je de stof voldoende kent. Of je weet niet hoe je de stof het beste kunt leren voor de toets. 

Onze Standaard Huiswerkbegeleiding bevat de volgende punten

PLUS Studiebegeleiding

*

Bij de PLUS Studiebegeleiding volg je niet alleen Standaard Huiswerkbegeleiding, maar krijg je ook vakinhoudelijke hulp door het volgen van een bijles voor (één van je) lastigste vak(ken).


Onze PLUS Studiebegeleiding bevat de volgende punten

Dit is dé optie voor jou als je moeite hebt met al je schoolwerk afkrijgen én als je denkt die onvoldoende voor dat lastige vak niet weg te kunnen werken.

Door deze combinatie van soorten begeleiding zorg je voor meer structuur in je voorbereiding op toetsen, kan je ook gedurende de week door vragen stellen en kom je altijd goed voorbereid je bijles binnen.

Je leert dus leren, oefent met plannen én krijgt intensieve begeleiding bij (één van je) lastigste vak(ken)!

Moeite met kiezen welke vorm van begeleiding goed bij jou past? Vul dan deze test in en wij komen bij jou terug met een persoonlijk advies.

Leerstrategieën

Iedereen leert anders en als je hier inzicht in hebt kan dit ontzettend veel voordelen hebben. Zoals makkelijker nieuwe dingen leren, sneller en efficiënter leren, beter weten wat je nodig hebt et cetera. 

Bij StudieHooft onderzoeken we daarom de favoriete leerstrategieën. Dit doen we aan de hand van de uitkomst van het leerstrategie onderzoek. Dit onderzoek nemen we af zodat duidelijk wordt op welke manier de leerling het fijnst en efficiëntst kan leren. 

Dit is niet alleen handig voor je schoolcarrière, maar hier heb je je hele leven nog profijt van! 

Plannen

Bij StudieHooft wordt er uitgebreid stilgestaan bij het plannen van het huiswerk. Dit doen we door een online leerlingvolgsysteem genaamd HOMi. 

Dit programma zorgt ervoor dat er makkelijk gepland kan worden en dat zowel ouders als leerlingen deze planning online in kunnen zien. Zo weten leerlingen precies wat zij nog moeten doen, maar kunnen StudieHooft en ouders ook goed bijhouden hoe het ervoor staat en of er eventueel nog bijgestuurd of geholpen moet worden. 

Inloggen kan via https://studiehooft.homi.nu/

Motivatie

Een puberbrein kan plannen, concentreren en doorzetten alleen als er sprake is van motivatie. De motivatie zorgt ervoor dat een leerling daadwerkelijk aan de slag gaat. Elke leerling wil voldoendes halen, een goed rapport en trotse ouders. Maar stel nou dat je niet weet hoe je het aan moet pakken? 

Daarom besteden we tijdens de huiswerkbegeleiding aandacht aan de motivatie. Zonder motivatie komen we namelijk niet ver. Een leerling moet zélf willen werken aan school, niet omdat ouders of de begeleiders bij StudieHooft dit belangrijk vinden. Hier gaan we met leerlingen over in gesprek en zetten we stappen naar een verbeterde motivatie.

Terugkoppeling

Als een leerling bij StudieHooft is geweest krijgen jullie via e-mail een terugkoppeling over de belangrijkste punten van die dag en eventueel wat de leerling nog moet afmaken. Ook is er onderaan deze e-mail te zien hoe het de leerling is vergaan per vak dat behandeld is. Op deze manier blijft iedereen op de hoogte van de voortgang. 

Bij de Standaard huiswerkbegeleiding wordt dit kort gedaan, bij Huiswerkbegeleiding PLUS en VIP Studiebegeleiding wordt dit uitgebreid gedaan.

Overhoren

Door te overhoren kunnen leerlingen oefenen met dat wat er op de toets van ze gevraagd wordt. Namelijk het ophalen van kennis uit je geheugen

Door te overhoren oefenen de leerlingen ook actief aan de slag te gaan met de stof waardoor de informatie beter in het geheugen wordt opgeslagen. 

Dus kunnen ze meer leren in minder tijd!

Bij de Huiswerkbegeleiding PLUS en VIP Studiebegeleiding wordt dit toegepast.

Vragen stellen

Het altijd mogelijk om vragen te stellen aan onze begeleiders. Graag zelfs, want van vragen stellen leer je! De begeleider stelt vervolgens weer vragen aan de leerling. Snap je alle woorden die worden gebruikt? Welke informatie wordt er gegeven in de opdracht? Wat heb je nog nodig om deze vraag op te lossen? Waar kan je dat vinden?

Vrijwel altijd komt de leerling aan de hand van dit soort vragen zelf uit de opdracht. Maar zo niet, dan kunnen wij een tip of extra uitleg geven.

Twijfelen jullie nog of wekelijkse hulp nodig is, of dat één keer intensieve hulp ook al voldoende zou kunnen zijn? Geef dit dan aan in het formulier onderaan de website. 

We hebben een paar plekken per jaar openstaan voor leerlingen die eigenlijk graag zelfstandig aan de slag willen, maar niet weten hoe dit aan te pakken. Tijdens deze eenmalige intensieve begeleiding lopen we samen door de vakken en knelpunten heen, stellen we een plan van aanpak op en krijg je concrete tips mee.

De perfecte optie om eenmalig uitgebreide begeleiding bij je schoolwerk te krijgen!

Wil je één van de paar plekken bemachtigen? Geef dit dan onderaan deze pagina in het formulier aan en dan kunnen we overleggen of dit een goede match is.

HOMi

In de onderstaande video zie je een korte introductie over het online leerlingvolgsysteem HOMi.