0172-263026

Bijles

Soms hebben leerlingen moeite met één of meerdere specifieke vakken. De basiskennis mist, er is geen inzicht of de leerling weet niet hoe het maken van maak- en leerwerk aangepakt moet worden. Voor deze leerlingen is het dan fijn om één op één begeleiding te krijgen zodat er gefocust kan worden op dat waar de leerling op vastloopt. StudieHooft helpt hier graag bij! De bijles vindt plaats op de Zuidpoolsingel 12A, in Alphen aan den Rijn. Onze openingstijden zijn van 14:15 tot 18:30 uur: fijn dus om te combineren met trainingen!

Tijdens de bijles is er aandacht voor

  • Uitleg van theorie

  • Aandacht voor leerstrategieën

  • Opdrachten maken

  • Toetsvragen

  • Terugkoppeling

Uitleg van theorie

Tijdens de les wordt er door de docenten uitleg gekregen over de stof. Soms is dit echter niet genoeg en snapt de leerling de theorie nog niet. Dan kan het heel fijn zijn om de theorie nog een keer door iemand anders uitgelegd te krijgen. De begeleiders van StudieHooft zullen niet alleen informatie geven, zij vragen na de uitleg altijd aan de leerling of ze het snappen en of zij het nu zelf uit kunnen leggen. Vervolgens maken ze samen opdrachten die over de stof gaan om te zien of de leerling ook de theorie kan toepassen. Op deze manier wordt er actief aan de slag gegaan met de theorie en leert de leerling sneller!

Aandacht voor leerstrategieën

Iedereen leert anders en als je hier inzicht in hebt kan dit ontzettend veel voordelen hebben. Zoals makkelijker nieuwe dingen leren, sneller en efficiënter leren, beter weten wat je nodig hebt et cetera. Bij StudieHooft onderzoeken we daarom de favoriete leerstrategieën. Dit doen we aan de hand van de uitkomst van het leerstrategieonderzoek. Dit onderzoek nemen we altijd af aan het begin van een bijlestraject zodat duidelijk wordt op welke manier de leerling het fijnst en efficiëntst kan leren. Dit is niet alleen handig voor je schoolcarrière, maar hier heb je je hele leven nog profijt van!

Opdrachten maken

Leerlingen maken buiten de bijles om het huiswerk. Als zij dan tegen vragen aanlopen kunnen ze dit met de begeleider bespreken. Verder worden er tijdens de bijles lastige opgaves gemaakt, zoals examenopdrachten, ter voorbereiding op de toets. Op deze manier wordt de tijd van de bijles zo efficiënt mogelijk benut!

Toetsvragen

Een ander belangrijk onderdeel van een bijles is het bespreken van hoe toetsvragen door de leerling aangepakt worden. Waar zijn er verbeterpunten te behalen? Nauwkeurigheid, formule gebruik, bronnen en dergelijke kunnen van grote invloed zijn op het cijfer van de leerling. Daarom geven we hier tips en tricks voor!

Terugkoppeling

Na de bijles bij StudieHooft zal er via e-mail een terugkoppeling verzonden worden over dat wat er besproken en behandeld is tijdens de bijles. Ook worden hierin de eventuele struikelpunten en de benodigde actiepunten benoemt om hieraan te werken. Op deze manier blijft iedereen op de hoogte van de voortgang.


Tarieven per uur

Het tarief van bijles is €28,95 per uur. StudieHooft rekent geen inschrijfkosten! Wel nemen we na de inschrijving een uitgebreid leerstrategieonderzoek af. Het onderzoek kost nogal wat tijd en geld: we kopen het digitale onderzoek in bij een gespecialiseerd bureau en nemen het onderzoek zelf af. Daarnaast wordt iedere StudieHooft begeleider getraind om dit zo optimaal mogelijk toe te passen voor elke leerling. Het zal zorgen voor betere resultaten van onze leerlingen en daarom vragen we elke leerling hieraan mee te doen! Speciaal voor StudieHooft klanten die ook bijles afnemen vragen we een beperkte bijdrage van 99,95 om hiervan te kunnen profiteren! Zo kunnen we samen zorgen voor het best mogelijke resultaat.

Het leerstrategieonderzoek is ook los beschikbaar. De investering voor dit onderzoek bedraagt normaal gesproken €199,95.

Als je interesse hebt om bijles af te nemen, kun je het formulier onderaan de pagina invullen. Wij nemen dan zo spoedig contact met je op om een intakegesprek in te plannen. Tijdens deze intake wordt er samen met de ouders en de leerling een formulier ingevuld over praktische zaken. Verder zal er besproken worden wat de knelpunten van de leerling zijn en aan de hand hiervan een plan van aanpak opstellen. Daarna gaan we op zoek naar een begeleider die past bij de leerling. Het aantal bijlessen en de duur van de bijles zijn flexibel en kunnen aangepast worden als er een SO of toets aankomt.