Bijles

Wil je één op één begeleiding bij één of meerdere vakken?
Al je vragen kunnen stellen waar je tegenaan loopt bij het maken van je huiswerk?
Tips over hoe jij je het beste voor kan bereiden op de toetsen van dat moeilijke vak? 

Dan is bijles echt iets voor jou!

Soms hebben leerlingen namelijk moeite met één of meerdere specifieke vakken. De basiskennis mist, er is geen inzicht of de leerling weet niet hoe het maken van maak- en leerwerk aangepakt moet worden. Voor deze leerlingen is het dan fijn om één op één begeleiding te krijgen zodat er gefocust kan worden op dat waar de leerling op vastloopt. 

Tijdens de bijles is er aandacht voor

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd? Je kunt onderaan deze pagina een formulier invullen waarna wij contact met je opnemen. 

Waarom bijles?

Volg bijles bij StudieHooft en krijg eindelijk dat lastige vak onder de knie!

Hoe ziet bijles er uit?

Je wordt gekoppeld aan een vaste begeleider die jou goed kan helpen bij dat wat je lastig vindt. Jullie zien elkaar op een vaste dag en een vaste tijd, waardoor je precies weet waar je aan toe bent. 

Tijdens de bijles bespreek je met de begeleider de nieuwe stof die je deze week hebt behandeld tijdens de les en herhaal je de stof van vorige week. 

Daarnaast ga je aan de slag met het bespreken van je gemaakte huiswerk. Waarschijnlijk waren er een paar vragen die bij je opkwamen tijdens het maken, deze kan je uitgebreid met de begeleider doornemen en behandelen. 

Als er tijd over is gaan jullie aan de slag met het oefenen van lastige vragen op toetsniveau, zodat je weet wat je te wachten staat tijdens de aankomende toets. 

Aan het einde van de bijles herhalen jullie kort de belangrijkste punten en bespreken jullie wat er voor de eerstvolgende bijles gedaan moet worden. 

Voor wie is bijles? 

Uitleg van theorie

Tijdens de les wordt er door de docenten uitleg gegeven over de stof. Soms is dit echter niet genoeg en snapt de leerling de theorie nog niet. Dan kan het heel fijn zijn om de theorie nog een keer door iemand anders uitgelegd te krijgen. De begeleiders van StudieHooft zullen niet alleen informatie geven, zij vragen na de uitleg altijd aan de leerling of ze het snappen en of zij het nu zelf uit kunnen leggen. Vervolgens maken ze samen opdrachten die over de stof gaan om te zien of de leerling ook de theorie kan toepassen. Op deze manier wordt er actief aan de slag gegaan met de theorie en leert de leerling efficiënter!

Aandacht voor leerstrategieën 

Iedereen leert anders en als je hier inzicht in hebt kan dit ontzettend veel voordelen hebben. Zoals makkelijker nieuwe dingen leren, sneller en efficiënter leren, beter weten wat je nodig hebt et cetera. Bij StudieHooft onderzoeken we daarom de favoriete leerstrategieën. Dit doen we aan de hand van de uitkomst van het leerstrategieonderzoek. Dit onderzoek nemen we altijd af aan het begin van een bijlestraject zodat duidelijk wordt op welke manier de leerling het fijnst en efficiëntst kan leren. Dit is niet alleen handig voor je schoolcarrière, maar hier heb je je hele leven nog profijt van! 

Opdrachten maken

Leerlingen maken buiten de bijles om het huiswerk. Als zij dan tegen vragen aanlopen kunnen ze dit met de begeleider bespreken. Verder worden er tijdens de bijles lastige opgaves gemaakt, zoals examenopdrachten, ter voorbereiding op de toets. Op deze manier wordt de tijd van de bijles zo efficiënt mogelijk benut!

Toetsvragen

Een ander belangrijk onderdeel van een bijles is het bespreken van hoe toetsvragen door de leerling aangepakt worden. Waar zijn er verbeterpunten te behalen? Nauwkeurigheid, formule gebruik, bronnen en dergelijke kunnen van grote invloed zijn op het cijfer van de leerling. Daarom geven we hier tips en tricks voor!

Terugkoppeling

Na de bijles bij StudieHooft zal er via e-mail een terugkoppeling verzonden worden over dat wat er besproken en behandeld is tijdens de bijles. Ook worden hierin de eventuele struikelpunten en de benodigde actiepunten benoemt om hieraan te werken. Op deze manier blijft iedereen op de hoogte van de voortgang. 


Twijfelen jullie nog of wekelijkse hulp nodig is, of dat één keer intensieve hulp ook al voldoende zou kunnen zijn? Geef dit dan aan in het formulier onderaan de website. 

We hebben een paar plekken per jaar openstaan voor leerlingen die eigenlijk graag zelfstandig aan de slag willen, maar niet weten hoe dit aan te pakken. Tijdens deze eenmalige intensieve begeleiding lopen we samen door de vakken en knelpunten heen, stellen we een plan van aanpak op en krijg je concrete tips mee.

De perfecte optie om eenmalig uitgebreide begeleiding bij je schoolwerk te krijgen!

Wil je één van de paar plekken bemachtigen? Geef dit dan onderaan deze pagina in het formulier aan en dan kunnen we overleggen of dit een goede match is.