0172-263026

Leerstrategieonderzoek

Wil je meer plezier hebben tijdens het leren?
Sneller de stof begrijpen?
Weten hoe jij het makkelijkst leert?

Dan is het leerstrategieonderzoek iets voor jou!

Zet twee leerlingen naast elkaar en ze leren alle twee anders: iedereen heeft namelijk andere leervoorkeuren. Tijdens het leerstrategie onderzoek wordt er gekeken naar wat de fijnste manier van leren is. Zo zijn er mensen die liever iets lezen, terwijl een ander het fijner vindt als er een uitleg met afbeeldingen wordt gegeven. Door het leerstrategieën onderzoek af te nemen weet je wat de meest efficiënte manier van leren is en krijg je tips voor het leren en voor eventuele hulpmiddelen aangereikt. Door de juiste leerstrategieën toe te passen gaat het leren je gemakkelijker af, ben je minder lang bezig en onthoud je meer!

Wanneer je weet wat je favoriete manier van leren is krijg je meer zelfvertrouwen, een ontspannen houding en plezier in het leren!

Waarom het leerstrategieonderzoek?

 • Leren kost jou minder tijd

 • Leren wordt leuker

 • Je krijgt meer zelfvertrouwen

 • Je weet hoe je het leren aan moet pakken

 • Je ouders en leraren begrijpen je beter

 • Na het onderzoek gaat het vaak beter op school

Doe het leerstrategieonderzoek bij StudieHooft en ontdek welke manier van leren bij jou past!

Hoe ziet een leerstrategieonderzoek er uit?

Het leerstrategieonderzoek wordt afgenomen via een computerprogramma en deze laat steeds twee situaties aan jou zien. Hierbij moet je soms lezen, luisteren, kijken enzovoort. Jij kiest wat het beste bij je past.

Het is een gespecialiseerd onderzoek dat persoonlijk wordt afgenomen, verwerkt en wordt afgestemd op de leerling naar aanleiding van de resultaten. Hierna bespreken we samen de uitkomsten. We geven een aantal tips om meteen mee te starten en na afloop sturen we, indien gewenst, een uitgebreid verslag! Hierin staat niet alleen wat we besproken hebben maar ook nog meer informatie, leerstrategie tips en voor sommige leerlingen ook aanbevelingen voor leerondersteunende middelen. Denk hierbij aan het gebruik maken van een koptelefoon als geluiden afleidend zijn of een statafel als je beter staand dan zittend leert.

Het leerstrategieonderzoek duurt ongeveer 10 minuten. Met de uitleg en nabespreking erbij duurt de afspraak ongeveer één uur. Na het leerstrategie onderzoek krijg je als je dit wilt een verslag in de mail met daarin de informatie die we besproken hebben en veel meer extra tips.

Voor wie is het leerstrategieonderzoek?

 • Voor iedereen vanaf 9 jaar

 • Leerlingen, studenten, omscholers

 • Gezinnen

 • Teams

Niet alleen voor leerlingen, ook voor het kiezen van een vervolgstudie of in het bedrijfsleven is het handig om te weten op welke manier informatie het beste bij jou binnenkomt.

Samen als gezin het leerstrategieonderzoek afnemen

Het kan heel nuttig zijn om niet alleen de leerling het onderzoek af te laten nemen, maar om als ouder ook het leerstrategieonderzoek te doen. Als ouder zie je dan het verschil tussen je eigen manier van leren en dat van je kind. Hierdoor ontstaat er meer begrip, inzicht en een verbeterde communicatie!

Welke leervoorkeuren zijn er?

 • Woordslim: leer jij het best door te lezen?

 • Stappen denken: hoe wil je het materiaal aangeboden krijgen? In grote of kleine stappen?

 • Beweging nodig: hoe lang kun je stil zitten door te leren?

 • Luisterslim: leer jij het best door te luisteren?

 • Beeldslim: leer jij het best door het zien van beelden?

 • Samen leren: hoe graag leer je samen met iemand?

Tarieven

Als je interesse hebt in het leerstrategieonderzoek dan kun je het formulier onderaan de pagina invullen. Wij nemen zo spoedig contact met je op om een afspraak in te plannen.

StudieHooft koopt het digitale onderzoek in bij een gespecialiseerd bureau en we nemen het onderzoek zelf af. De investering voor één leerstrategieonderzoek is €99,95.De investering voor één leerstrategieonderzoek met een uitgebreid verslag is €199,95.

Het kan erg waardevol zijn om als ouders ook het leerstrategieonderzoek af te nemen zodat jullie makkelijker met elkaar kunnen communiceren. De investering voor een ouder is de kostprijs van het computerprogramma, namelijk €49,95 euro.